U Kašču svečano proslavljen sv. Antun Opat

Mještani Kašča svečano su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika sv. Antuna opata. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Goran Ćorluka, duhovni pomoćnik u veljačkoj župi, kojem je to bio prvi posjet ovom mjestu. U koncelebraciji su bili župnik don Jozo i don Marin Marčić, župnik Muća Donjeg.

Propovjednik je podsjetio da je Antun bio bogat i mlad, ali ga ni bogatstvo ni mladost nisu spriječili da raste u svetosti i savršenosti i to kroz mnoge kušnje. Onaj tko se odluči za život po evanđelju proći će svoju Kalvariju, ali će mu Bog dati da u srcu osjeti i neizmjernu radost i zadovoljstvo jer je povezan s Bogom i jer čini dobro ljudima, naglasio je fra Goran u svojoj propovijedi.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Goran je blagoslovio i novu sliku sv. Antuna koju su fra Stipan Klarić, veljački župnik i on za ovu prigodu darovali ovoj grobljanskoj kapelici.

U Kašče su za ovu prigodu pristigli i odseljeni mještani, kao i župljani iz Šipovače, Vojnića i Gornjeg Kašča, koje je u sastavu župe Stilja (Splitsko-makarska nadbiskupija). Blagdan nebeskog zaštitnika prigoda da se obitelji ponovno okupe, posjete grobovi i ognjišta a ostatak dana proveden je u međusobnom druženju.

Svećenike, a kasnije su se pridružili don Ivan, župnik Oraha i Stilja i fra Duje, župnik Zavojana, je i ovom prigodom ugostila obitelj Maretinih sinova Milana i Ivana Primorca.

Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe