Vlado "pravednik" od Širokog najavio osnivanje braniteljske stranke

Vlado Marušić, javnosti poznatiji kao izdajnik braniteljske populacije kojeg je policija spasila od ubacivanja u Miljacku, najavio je osnivanje braniteljske stranke.

Osnivanje braniteljske stranke, prema priopćenju URB HVO-a ŽZH na čijem je čelu Marušić, jedan je od zaključaka nedavno održanog sastanka u Zenici gdje su se okupili članovi URB HVO-a ŽZH i UZB/Borci BiH ZE-DO kantona.

Kako je navedeno, na sastanku održanom 17. ožujka, kojeg je organizirala UZB/Borci BiH ZE-DO kantona, URB HVO ŽZH su predstavljali Vlado Marušić, predsjednik udruge, Borislav Brzica, tajnik i Tomislav Lovrić, član UO udruge, dok je UZB/Borci BiH predstavljao Zlatko Suvajac, predsjednik UZB/Borci BiH ZE-DO Kantona, Sado Meclanović, član UZB/Borci BiH, podružnica Tešanj, Ivan Kajinić, predsjednik UZB/Borci BiH - podružnica Tešanj i Anton Ivanković, predsjednik UZB/Borci BiH - podružnica Zenica II.

Osim kritizranja Udruge zaboravljenih branitelja Bosne i Hercegovine na čijem je čelu Drago Grbavac, optužujući rukovodstvo iste za, kako je navedeno, laži i medijska blaćenja rukovodstva te udruge, na predstavnike tzv. UZB ŽZH, razgovorano je i o trenutačnoj situaciji razvojačenih branitelja.

Marušić je kazao: "Razvojačeni Branitelji u FBiH nikada neće dobiti svoja prava sadržana u izvornoj Rezoluciji Branitelja jer vladajuće garniture vlasti u FBiH, nikada neće izraditi jedinstveni registar Branitelja te javno ga objaviti kao i javno objaviti spisak korisnika prava, niti će im dati Braniteljski dodataka kako to UZB/Borci Bih traži jer je barem polovica od 577 000 pripadnika oružanih snaga u FBiH lažno kao i polovica od 137 000 korisnika prava iz rata, a to niti jedna politička opcija u FBiH neće učiniti jer bi u suprotnom nestala s političke scene".

Osim osnivanja braniteljske stranke u BiH zaključeno je i da UZB/Borci BiH ZE-DO Kantona te njene podružnice u: Kaknju, Tešnju, Doboj jugu, Brezi, Ilijašu, Varešu, Olovu, Zavidovićima, Žepču, Maglaju i Zenici II su odlučile promijeniti svoj dosadašnji naziv iz UZB/Borci BiH ZE-DO Kantona kao i njihove podružnice u novi naziv koji glasi: Udruga Razvojačenih Branitelja HVO-a ZE-DO Kantona (URB HVO-a ZE-DO Kantona), te sve navedene podružnice s istim nazivom.

Također, URB HVO-a ŽZH i URB HVO-a ZE-DO Kantona zajedno s njenim podružnicama će u skorije vrijeme sklopiti savez udruga u FBiH sukladno Zakonu o udrugama i fondacijama u FBiH.

Predstavnici URB HVO-a ŽZH i URB HVO-a ZE-DO Kantona i njene podružnice će u skorije vrijeme krenuti u osnivanje braniteljske stranke u BiH, priopćeno je iz URB HVO-a ŽZH.


Objavi komentar

0 Primjedbe