Kroz kup do Europe: Ljubušaci danas protiv Posušja

Ljubuški nogometaši, aktualni prvaci Međužupanijske lige HBŽ/ZHŽ i novi drugoligaši, danas (18 sati) na Babovcu igraju utakmicu za prvi trofej nove sezone - titulu Kupa ŽZH.

Protivnik momčadi s Babovca je drugoligaš Posušje, jedna od ponajboljih ekipa ovog dijela Hercegovine.

U ovoj fazi natjecanja, igra se jedan susret, a ukoliko nakon 90 minuta bude neodlučeno, izvode se udarci s bijele točke.

I NK Ljubuški i HŠK Posušje su bez igranja prethodnih utakmica došli do finala kupa ŽZH, jer ostali klubovi s područja Županije Zapadnohercegovačke se nisu odlučili na sudjelovanje u kupu, premda se kroz ovo natjecanje mogu izboriti međunarodne utakmice naredne sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu te igranje protiv velikana europskog nogometa.

Naime, osvajač kup natjecanja ŽZH stječe pravo nastupa u Kupu Federacije BiH u kojem se prolaskom dva kola osigurava nastup u Kupu BiH među 32 najbolje momčadi najmasovnijeg bh. nogometnog natjecanja. Osvajanjem Kupa BiH stječe se pravo nastupa u Europi.

Premda je osvajanje Kupa BiH niželigašima gotovo nemoguća misija, događalo se da postignu vrlo dobre uspjehe - prije nekoliko sezona, sad već "umrla" ljubuška Sloga je igrala osminu finala sa Zrinjskim, dok je prošle sezone drugoligaš Klis dogurao do četvrtfinala.

A da ne planiraju 'otplesati tek jedan ples', nego jurišati na osvajanje ovog natjecanja i međunarodni nastup,  Ljubušaci su najavili nedavnim čestitanjem Zrinjskom na eliminaciji favoriziranog nizozemskog Utrechta u Europskoj ligi.

"Dogodine zajedno u Europu", poručili su u čestitki Mostarcima iz NK Ljubuški na Instagramu.

#SviNaBabovac

Objavi komentar

0 Primjedbe