I tvrtke iz Ljubuškog 'prebijale' dugove na burzi

U petoj ovogodišnjoj multilateralnoj kompenzaciji, koja je organizirana putem Banjalučke burze, ukupno je kompenzirano 17.024.778 KM obveza i potraživanja.

Prema preliminarnim rezultatima, obveze i potraživanja izravnalo je 577 sudionika.

"Sudionici mogu do 25. listopada, do 15 sati, ispravljati preliminarne izvještaje o kompenzaciji koja je provedena 22. listopada. Nakon razdoblja za ispravke, sudionici će dobiti konačne izvještaje", priopćeno je s Banjalučke burze.

U kompenzaciji su sudjelovale i pojedine tvrtke iz Federacije BiH, a potraživanja i obveze, između ostalih, "prebili" su "Hifa petrol" Vogošća, "Eurosan" Mostar, JP "Hrvatske telekomunikacije" Mostar, Auto-kuća "Bošnjak" Široki Brijeg, "Croatia osiguranje" Ljubuški, "Nuić" Ljubuški i drugi.

U usporedbi sa četvrtom ovogodišnjom kompenzacijom, koja je održana u kolovozu, ovaj put 'prebijeno' je gotovo 1,8 milijuna maraka više, a dugove je kompenziralo 28 sudionika više.

Prema odluci Vlade RS, u ovoj godini bit će provedeno ukupno šest multilateralnih kompenzacija. Naredna, a ujedno i posljednja od njih, prema ranijim najavama, bit će održana 16. prosinca.

Objavi komentar

0 Primjedbe