Smeće iz Vrgorca poklonjeno premijeru Hrvatske

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u Saboru je jasno dao do znanja što misli o odluci da se vrgorački otpad dovozi na deponij kod Sinja te je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću donio prigodan poklon - vreću smeća iz Vrgorca.

 "Jučer je došao prvi kamion smeća iz Vrgorca u Sinj, 100 kilometara udaljen. Vozač je vozio dva sata, temeljem rješenja Inspekcijskog nadzora Ministarstva zaštite okoliša da Čistoća Cetinske krajine preuzima vrgorački otpad. Takva odluka je štetna i lišena svake zdrave logike, gradovi su odabrani nasumice, kako to drugačije tumačiti. Plan gospodarenja otpadom se ne poštuje, počelo se od kraja. Nisu izgrađene sortirnice, kompostane... Da imamo plan razvoja gospodarenja otpadom kojeg poštujemo, danas bi se događao i u mom cetinskom kraju, i u vrgoračkom kraju, i u cijeloj hrvatskoj, primjer otoka Krka. Međutim, ovo je suluda odluka pod paskom ministra ugroze okoliša Tomislava Ćorića. Kamioni voze 10, 20 tona i to 100 kilometara.. Nadležni u Ministarstvu zaštite okoliša i Splitsko-dalmatinske županije ne razumiju princip održivog gospodarenja otpadom", počeo je izlaganje Bulj, prenosi portal Direktno.hr.

Dodao je da "premijer Andrej Plenković i njegov ministar ugroze okoliša rade ogromne štete Dalmaciji i njegovoj županiji".

"Neka župan Blaženko Boban kaže koji je korak poduzeo po pitanju plana gospodarenja otpadom, osim što milijune troši na plaće u Lećevici, a danas tamo možete brati šparoge i gljive. Imamo primjer otoka Krka, dobrim primjerom idu i Osijek i druge jedinice lokalne samouprave. Hoće li nam sada uputiti otpad iz, ne znam, Rijeke? Pa koja je to logika? Uništava građane Vrgorca i Dalmatinske zagore jer poskupljuje cijenu, a Sinjanima dovozi opasan otpad koji se ne kontrolira i neselektivan je. Iz ovih stopa idem u Sinj, vidim da je bahat, da je hrabar premijer Plenković, pa da ga podsjetim na jedini projekt koji je donio u Sinj".

Tada je izvadio vreću smeća.

"Ovo ću mu ostaviti u njegovom stolcu jer moram ići u Sinj. Evo njemu smeće koje je ispalo iz auta od Vrgorca do Sinja koje sam prikupio".

Član saborske straže vreću je odmah maknuo, a Bulj je pitao Jandrokovića što bi napravio da se njemu istrese otpad i krenuo k izlaznim vratima. Predsjednik Sabora odgovorio mu je da nisu na 'ti' i da ne 'cirkusira, uz poruku "sretan put". 

Objavi komentar

0 Primjedbe