FOTO: Otvoren Kulturni centar u čiju je obnovu uloženo milijun KM


Svečanost otvorenja Kulturnog centra upriličena je danas u Ljubuškom.

Uz nazočnost uzvanika i gostiju iz javnog, političkog i kulturnog života Ljubuškog, BiH i Hrvatske Kulturni centar su presijecanjem vrpce svečano otvorili predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić i v.d. gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedran Markotić.

Prije samog otvaranja, nazočnima se obratio Markotić poželjevši dobrodošlicu gostima i uputivši zahvalu Vladi Republike Hrvatske, koji su uz Grad Ljubuški i JP „Parkovi“ d.o.o. financirirali njegovu obnovu kazavši kako će Kulturni centar, u kojeg je uloženo milijun KM, biti mjesto susreta, druženja i kreativne energije naših sugrađana te da će dodatno obogatiti kulturnu ponudu.

U svom obraćanju ministar Ćorić izrazio je zadovoljstvo što nazoči otvaranju Kulturnog centra i podsjetio na suradnju Vlade Republike Hrvatske s Hrvatima u BiH, a prigodnu molitvu uputio je humački župnik fra Ljubo Kurtović.

Projekt obnove nekadašnjeg kina Radnik počeo je prije nekoliko godina, u nekoliko faza je obnavaljan, a nedavno je uređen i unutarnji prostor.

- Kulturni centar će biti mjesto promocija knjiga, izvođenja kazališnih predstava, koncerata, puštanjem filmova, odnosno kina. Nedostajao nam je ovakav prostor tako da smo odlučili krenuti u obnovu nekadašnjeg kina. Zahvaljujem i bivšem gradonačelniku Nevenku Barbariću koji je svesrdno podržao ovaj projekt, pomogla je i Vlada Republike Hrvatske s određenim iznosom i na opće zadovoljstvo žitelja Ljubuškog uspjeli smo završiti objekt – kazao je v.d. gradonačelnika Markotić.

Otvaranjem Kulturnog centra od dvorane na dva kata sa 177 sjedećih mjesta i pozornice od 70 četvornih metara, uz garderobu i druge potrebne sadržaje, Ljubušaci su dobili novo mjesto okupljanja i mogućnost organiziranja brojnih kulturnih događanja.

- Mi danas ovaj objekt predajemo našim građanima, našim mladima, udrugama, kulturnjacima, Klubu kulture Libuša... Znači, svi oni koji su zainteresirani moći će koristiti ovaj objekt. Nadam se da će svi građani ovdje moći uživati – poručio je Markotić.













ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe