FOTO&VIDEO: Ljudolika štetočina zapalila otpad uz lokalnu cestu Veljaci - Šipovača


Ljudolike štetočine već desetljećima ne prestaju harati sjeverozapadnim dijelom Ljubuškog. U njihovim divljačkim pohodima uglavnom stradaju priroda i životinje.

Premda je stanovništva sve manje, u ovom kraju smeća je sve više. Divlja odlagališta niču k'o gljive poslije kiše, a oni bez imalo odgovornosti i savjesti, iz dana u dan sve slobodnije čine kaznena djela protiv okoliša, poljoprivrede i prirodnih dobara.

Zakona ima, ima i odluka nadležnih po pitanju prikupljanja, odlaganja i transporta otpada ima, ali sankcioniranja počinitelja nema, a niti se službe reda i sigurnosti pretrgoše u otkrivanju počinitelja

Tu možda leže i razlozi sve veće bahatosti pojedinaca u onečišćenju okoliša, a jednom takvom svjedočili su svi koji su u nedjelju oko podneva prolazili dionicom lokalne ceste Veljaci - Šipovača na lokalitetu Gomilice u Veljacima.

Tad je, pored ceste, na čestici koja se vodi na Gradu Ljubuškom, gorio kućanski otpad, kojeg je nepoznati počinitelj donio i zapalio.

Pozvana je i policija koja je izašla na mjesto događaja, upućen je i zahtjev za inspekcijski nadzor nadležnima, dok su mještani najavili i podizanje kaznenih prijava.

Kako doznajemo, postoje i svjedoci nedjeljnog vandalskog čina, viđeni su i osoba i automobil VW karavan bijele boje, a hoće li i ovaj put počinitelj proći nekažnjeno, ostaje za vidjeti. Na mjestu paljevine, ostalo je zgarište.

Nastavlja se...

Objavi komentar

0 Primjedbe