Liga mjesnih zajednica: Grab je titulu proslavljao šest puta, u 18 natjecanja ukupno 8 pobjednika


Uskoro kreće najveće športsko natjecanje u Ljubuškom - Liga mjesnih zajednica koja već gotovo puna dva desetljeća svakog ljeta na Centru malih športova okuplja na stotine igrača i tisuće vatrenih navijača svojih mjesta.

Natjecanje se nekad zvalo i Liga naseljenih mjesta, a pokrenuto je 2004. godine. Tada se 19 ekipa borilo za naslov najboljeg, a prvi pobjednik je Grab koji je u finalu sa 7:6 bio bolji od momčadi Lipna nakon penala, dok je osnovni dio igre završio s 3:3. Te godine najbolji igrač lige bio je Ante Bebić (Grab), najbolji vratar Zvonimir Sušac (Cerno/Crnopod ), a najbolji strijelac Mario Šaravanja (Lipno) sa 6 pogodaka. Prvu fair-play nagradu osvojila je ekipa Šipovača/Vojnići/Dole.

Iduće godine naslov najboljeg pripao je ekipi Cerno/Crnopod, koja je slavila nad Lipnom također u raspucavanju penala s 6:5, dok je osnovni dio igre završio 1:1. Taj susret je bio velikonogometno finale, jedino takvo dosad igrano.

Iscrpnije statističke podatke o povijesti ligaškog natjecanja (2004. - 2018.), koje je pripremio prof. Nikica Šiljeg, novinar i sportski djelatnik te istraživač ljubuškog športa možete pogledati na www.iks-portal.info.

Ukupno promatrano od 2004. godine do danas, Grab je najviše puta bio pobjednik - šest. Prvi put već spomenute 2004. godine, a posljednji put prije 10 godina. Ligu su po tri puta osvajali Cerno/Crnopod/MIletina (dva puta pod ovim imenom i jedanput kao Cerno/Crnopod) i Stubica/Zvirići/Bijača (dva puta pod ovim imenom i jedanput kao Stubica/Zvirići). Dva puta Pregrađe je bilo prvak, a po jednom Lipno, Prolog, Teskera i Ljubuški.

Liga se 2020. godine nije održala zbog mjera uvedenih pojavom koronavirusa pa će ove godine biti igrano ukupno 19. ligaško natjecanje seniora i 11. natjecanje djece do 16 godina starosti.

Sve najnovije informacije vezane za natjecanje možete pratiti OVDJE.

Objavi komentar

0 Primjedbe