Potpisan ugovor za utopljavanje školske dvorane u Vitini


Od naredne školske godine učenici i nastavno osoblje Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini imati će znatno poboljšane uvjete za odvijanje nastave u okviru predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura kao i za izvannastavne aktivnosti koje se organiziraju u školskoj dvorani.

Naime, s ciljem utopljavanja dvorane izgrađene još 1962. godine bit će postavljena fasada te izvršena izmjena postojeće krovne konstrukcije koja se nalazi u veoma lošem stanju budući da je izvedena kao kosi krov iznad grijanog prostora termopanelima s ispunom staklene vune koja je kroz desetljeća izgubila svoja izolacijska svojstva.

Tim povodom, po provedbi postupka javne nabave, u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Vedran Markotić i direktor tvrtke GD Konstrukcije Mostar Emir Isić su potpisali ugovor „Utopljavanje dvorane u OŠ Tina Ujevića Vitina“ vrijednosti 189.395,62 KM s PDV-om.

Uskoro početak radova

Unutar objekta dvorane nalaze se dvije svlačionice, sanitarni čvorovi, spravarnica i prostorija za nastavnike. Izmjena krovne konstrukcije doprinijeti će poboljšanju uvjeta korištenja dvorane te uštedi potrošnje energije za grijanje. Radovi na objektu započeti će krajem mjeseca, a rok za njihovo izvršenje je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Utopljavanje školske dvorane financijski su podržali Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske.

U posljednjih nekoliko godina provedeno je više projekata na obnovi ljubuških škola s ciljem poboljšanja uvjeta za odvijanje nastave. Tako su primjerice, 2022. godine izmijenjeni otvori na Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića, prošle godine izvršeni su radovi na zamjeni dijela krovišta osnovne područne škole u Klobuku, na kojoj su trenutačno u tijeku i novi radovi. Osim toga, planirani su radovi i na Gimnaziji Ljubuški za koju su predviđena proračunska sredstva u iznosu od 410.000 KM te utopljavanje dvorane Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom.

121 godina škole

Povijest školstva u Vitini seže u 1903. godinu za vrijeme Austro-Ugarske. Te je godine otvorena Pučka škola, nakon što je 1880. godine otvorena škola u Ljubuškom, a 1886. godine škola u Veljacima. Od 1903. do 1956. godine djeluje kao četverorazredna nakon čega prerasta u osmorazrednu školu. Osim središnje škole u Vitini ovoj školi pripadaju područne škole u Klobuku, Veljacima, Grabu, Grljevićima, Šipovači, Vojnićima i Dolama.

Ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe