Tko nam struju vrati, tome ćemo svoj glas dati…


Oko stotinu prosvjednika, mještana Šipovače, izišlo je u ponedjeljak na lokalnu cestu pored Sportskog centra “Luke” u Šipovači kako bi izrazilo svoje nezadovoljstvo radom Mjesnom zajednicom Šipovača. Krive je za niz problema, a pogotovo za problem rasvjete na igralištu koja je i nedavno ugašena...

Organizatori  prosvjeda predstavili su se javnosti kao mladež Šipovače. Prosvjednici su automobile parkirali na cesti te su tako obustavili promet na otprilike 3 sata. Mladež Šipovače zahtijeva ponovno paljenje rasvjete na igralištu te od  “seoske vlasti” da podnese ostavku na sve dužnosti Mjesne zajednice. 

'Strujni bućkuriš'

“Sportski centar 'Luke' u Šipovači ovih dana proživljava najteže trenutke od svog postanka. Na njemu nema više malonogometaša, nema igre, nema ni mama ni dječje vriske, a razlog tome je iskapčanje električne energije zbog neisplaćenih dugovanja prema Elektroprivredi HZ HB, kazali su Šipovčani nadalje ističući kako su malonogometaši Šipovače i Vojnića, cjelokupna mladež Šipovače, kao i svi žitelji Šipovače, zgroženi reakcijom predstavnika MZ-a i s nestrpljenjem očekuju da proradi rasvjeta na igralištu. 
Prema riječima prosvjednika, igralište je u nadležnosti MZ-a Šipovača, ali potrošena električna energija se vodila na imenu pojedinca, mještanina na čijem se satu našla i rasvjeta zaseoka u kojem živi. Sve je bilo u redu dok igralište nije ostalo bez struje, a sad optužbe frcaju na sve strane i traži se krivac za ovakav 'strujni bućkuriš' u kojem, ni kriva ni dužna, ispašta mladež Šipovače i malonogometaši koji više nemaju gdje igrati. Ipak, Šipovčani su nam kazali kako je vodstvo MZ-a obećalo mještanima da će problem riješiti u roku od dva tjedna, ali mladi ne miruju, jer im je, kako kažu, dosta dugogodišnjih ispaštanja zbog tuđih grijeha te su odlučni u svojim namjerama. Tako su na igralište postavili transparent na kojem piše “Struju nam vratite ili ćete glasovima da platite”. 

Novi koraci 

I dok se traži rješenje problema, mladež najavljuje nove korake u svojoj borbi za svjetlo na igralištu te poručuju da neće odustati od svojih aktivnosti u budućim danima jer nemaju povjerenja u vodstvo Mjesne zajednice. Isto tako, mladež Šipovače ovim putem poručuje svim političkim strankama i kandidatima na skorašnjim izborima da će glasovati za onu stranku ili kandidata koji im riješi novonastali problem te ih pozivaju uz poruku: “Malo nas je, al' nas ima i zato glasno kažemo svima - tko nam struju vrati, tome ćemo svoj glas dati”, poručili su mladi Šipovčani. 

26.09.2012.

Objavi komentar

0 Primjedbe