HSPF na dvodnevnom putovanju u Banja Luci

Članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) vratili su se sa dvodnevnog organiziranog putovanja u Banja Luku. Osnovna svrha putovanja bila je upoznavanje s najvažnijim institucijama u Republici Srpskoj te poboljšanje kontakta s banjalučkim studentima i politolozima.

Delegacija HSPF-a je posjetila najvažnije institucije u Republici Srpskoj, te osim njih i Fakultet političkih nauka, nevladinu organizaciju Perpetuum Mobile te banjalučku biskupiju.

Prvog dana putovanja HSPF je posjetio Palatu predsjednika, ugostio ih je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Njegov glavni tajnik je pak održao svojevrsno predavanje o tome kako ta institucija funkcionira te ostavio prostora za pitanja gostiju. Nakon prijema kod predsjednika, delegacija se uputila u zgradu Vlade RS, gdje su saznali sve najvažnije o toj instituciji te odradili gotovo jednosatni obilazak po najvažnijim prostorijama zgrade Vlade.

Prvi dan putovanja okončan je posjetom i predavanjem na Fakultetu političkih nauka te prijemom u nevladinoj i neprofitnoj organizaciji Perpetuum Mobile. Putovanje je završeno posjetom banjalučkoj biskupiji, gdje ih je ugostio pomoćni biskup banjalučki mons. dr. Marko Semren.


Objavi komentar

0 Primjedbe