RUŽA ZNA, ALI TAJI: Tko je ubio Antu Paradžika? (VIDEO)

Da je živ, Ante Paradžik sada bi imao 71 godinu. Nije ju doživio jer je 21. rujna 1991. netko odlučio da mora umrijeti. Tko je odlučio da Ante Paradžik, potpredsjednik Hrvatske stranke prava i glavni organizator Hrvatskih obrambenih snaga u Domovinskom ratu, bude ubijen? Odgovor, navodno, zna Ruža Tomašić koja će se ovih dana pojaviti na Općinskom sudu u Zagrebu kako bi kao krunski svjedok iznijela svoja saznanja o mučkom ubojstvu velikog Hrvata, Paradžika.

Dobroslav Paraga svojednobno je putem medija vrlo teško teretio Ružu Tomašić kada je kazao kako ona prikriva nalogodavce atentata na pokojnog začetnika HOS-a:

"Na moju tvrdnju da je za ubojstvo Ante Paradžika kriv Franjo Tuđman, Ruža Tomašić kazala je da je to ubojstvo odgovaralo samo meni. Zato ću pred hrvatskom javnošću istaknuti sljedeće... U rujnu 1991. na poziv Željka Šelendića s kojim sam surađivao u obrani RH, odazvao sam se i u društvu Ante Paradžika i drugih došao u njegovu trgovinu namještajem u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. U to vrijeme, u sporednoj sobi dočekala nas je Ruža Tomašić koja je u to vrijeme bila šefica osobne straže predsjednika Tuđmana. Tom prigodom kazala je meni i Paradžiku da je Tuđman izdao nalog da nas se likvidira, da se pripazimo koliko možemo i zamolila nas je da nikome ne govorimo o ovom sastanku. Paradžik je dva tjedna nakon njenih riječi ubijen. Umjesto da Ruža pomogne DORH-u da se kazne preživjeli organizatori zločina, ona nedužnu krv Ante Paradžika prebacuje na mene koji sam i sam trebao biti ubijen ", tvrdio je Paraga, koji ju je tom prilikom pozvao na testiranje poligrafom, a koji je ona odbila.

"Ružo, recite istinu!"

Ružina saznanja o počiniteljima i nalogodavcima intrigiraju mnoge, pa je tako lani udruga Croatorum na adresu Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević poslala pismo u kojem od predsjednice Ruže Tomašić zahtjevaju da javno progovori o tome tko je nalogodavac ubojstva.

"Pozivamo Vas da u duhu domoljublja i pravaštva napokon javno iznesete istinu o kojoj se šuti godinama, istinu o kojoj Vi šutite godinama. Hrvatski narod ima pravo znati tko su nalogodavci atentata na Antu Paradžika, prvog načelnika Ratnog stožera HOS-a i dopredsjednika HSP-a. Gospođo Tomašić mi znamo da Vi znate, obavite svoju dužnost Hrvatskog domoljuba i ne štitite krvnike istinskog domoljuba i Hrvata", kazano je iz ove domoljubne organizacije.

Korak dalje otišao je Dražen Keleminec koji je Ružu Tomašić nazvao udbinom doušnicom kodnog imena "Bosanka” a koja je znala od prvog trenutka tko su ubojice Ante Paradžika.

Pitanje je hoće li se Ruža odazvati Općinskom sudu i ako se pojavi, hoćemo li od nje doznati detalje o likvidaciji Ante Paradžika. Ne otkrije li Ruža svoja saznanja, o smrti Paradžika i dalje će biti poznato samo da je poginuo je u nemilosrdnoj pucnjavi policajaca, 21. rujna 1991. godine na blokadnom punkru “Jež 2” u Sesvetama. Policajci su tada na auto u kojem je sjedio Paradžik iz kalašnjikova ispucali oko 60 metaka, međutim, onaj koji mu je probio plućno krilo bio je koban. Umro je na licu mjesta, a policajci koji su ga usmrtili dobili su simbolične kazne nakon čega ih je Franjo Tuđman abolirao, a neki od njih i danas rade u policiji.


Objavi komentar

0 Primjedbe