Otkupljuje se zemljište za cestu Vrgorac - Stilja

Već desetljećima stanovnici vrgoračkih brdsko-planinskih sela Prapatnica, Stilja, Kašča, Mijaca, Poljica i Žlibine čekaju da se konačno krene u rekonstrukciju županijske ceste koja od Vrgorca vodi do tih sela, jedne od najopasnijih prometnica u županiji.

Na toj prometnici dosad se dogodilo nekoliko teških prometnih nesreća, a 2004. godine prevrnuo se školski autobus i, nažalost, smrtno stradala jedna učenica. Nedugo poslije rekonstruiran je izlaz iz Vrgorca prema spomenutim selima i stavljena zaštitna ograda u dužini od 50 metara. 

U međuvremenu su inženjeri ŽUC-a Petar Danolić i Frane Madunić javno prezentirali projekt povezivanja Vrgorca i Imotskog, preko zabiokovskih sela, odnosno ove prometnice, a prva faza radova obuhvaćala bi izgradnju i rekonstrukciju ceste Vrgorac-Stilja.

Novi ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić uhvatio se u koštac s tim problemom, čemu je obol dao i njegov prethodnik dip. ing. Zlatko Čaljkušić sa svojom ekipom u pripremi projektne dokumentacije.

- Dobili smo lokacijske dozvole za dionicu Vrgorac-Stilja, koje vrijede do kolovoza 2016. godine, podijeljenu u dvije podtrase, Vrgorac-Prapatnice i Prapatnice-Stilja. Naručena je izrada glavnih i izvedbenih projekata, ovjereni su parcelacijski elaborati od strane Katastra i Županijskog odjela za prostorno uređenje. Trenutno počinjemo s otkupom zemljišta na dionici Vrgorac-Prapatnice, kako bismo sljedeće godine počeli s radovima - kazao je Petar Škorić.

Čelni čovjek ŽUC-a otkrio nam je kako se u ovom trenutku ulaže oko dva milijuna kuna u ceste na vrgoračkom području.

- Radi se rekonstrukcija ceste prema Dusini u dužini od 600 metara, kao i prometnice Stilja-Zavojane u dužini od 400 metara kod naselja Bokšići, završetak radova planiran je do kraja godine, a vrijednost je oko dva milijuna kuna - zaključio je Škorić.
Mate Primorac / Slobodna Dalmacija

Objavi komentar

0 Primjedbe