Radišići team pobjednik Raštikijade

U Ružićima pokraj Gruda na obiteljsko-ugostiteljskom imanju "Agroturizam - Marića gaj" održana je treća Raštikijada. Riječ je o takmičenju u kuhanju popularnog hercegovačkog specijaliteta - raštike. Uz dobro druženje i veselu atmosferu, Hercegovci su okušali svoje kulinarske vještine, ali i promovirali zdravu hranu.

Po riječima vlasnika imanja Marića gaj Tome Marića, manifestacija se održava već treću godinu zaredom i u njoj je sudjelovalo 15 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

"Cilj manifestacije je popularizacija raštike kao našeg autohtonog jela, njeno vraćanje na jelovnike domova i restorana, pronalaženje najboljih recepata za kuhanje raštike i svakako druženje i zabava", kazao je Marić.

Natjecatelji su oko 13 sati krenuli s kuhanjem, a na raspolaganju su imali tri sata. Ovogodišnji članovi žirija kojeg su činili predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić, Ana Marušić iz Splita i Ivo Bagić u ime Turističke zajednice ZHŽ-a, imali su težak zadatak - izabrati najbolje pripremljeno jelo.

Po ocjeni stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je ekipi "Radišići team", drugo mjesto ekipi "Tehničari", dok je treće mjesto osvojila ekipa "Volarević" iz Metkovića.

Nakon natjecanja priređen je bogat zabavni program uz hercegovačke gangaše.

Objavi komentar

0 Primjedbe