LJUBUŠACI ZABRINUTI: Sektaši Mormoni i kontroverzna islamska organizacija proširili krakove na Ljubuški

Kao grom iz vedra neba među Ljubušacima je odjeknula vijest da su Općina Ljubuški i organizacija „Muslim Aid“ započeli aktivnosti na realizaciji projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“ u 2018. godini.

Podsjećamo, projekt obuhvaća obuku za plasteničku proizvodnju odabranih korisnika, subvenciju kupovine i instalaciju startup paketa što uključuje 100m2 plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sadnicama za jedan proizvodni ciklus. Ukupna vrijednost projekta iznosi 48.700,00 KM, Općina Ljubuški sudjeluje u sufinanciranju s 19.480,00 KM, Humanitarna organizacija Muslim Aid s 19.480,00 dok su korisnici sufinancirali iznos od po 487,00 KM, priopćeno je iz Općine Ljubuški.

Organizacija Muslim Aid - pranjem novca kroz humanitarne akcije do financiranja terorističkih aktivnosti?

Kontroverzna organizacija Muslim Aid (Muslim Aid = muslimanska pomoć) je društvo sa sjedištem u Londonu, a koje preko regionalnih ureda djeluje u brojnim zemljama u svijetu među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Muslim Aid na svojim stranicama navodi da je britanska, humanitarna organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj koja više od dva desetljeća spašava i poboljšava živote milijuna ljudi u preko 70 najsiromašnijih zemalja svijeta.

Međutim, ova organizacija je godinama, najblaže rečeno, na lošem glasu.

Domaći mediji, pozivajući se na strane izvore navode da je "Muslim Aid" trenutno pod istragom u nekoliko zemalja zbog svoje povezanosti s terorizmom i financiranjem ekstremista. U Izraelu je zabranjena 2008. godine, nakon što je dokazano da podržava Hamas. Svoj utjecaj su posebno imali u Španjolskoj, gdje će do 2020. godine biti izgrađeno čak 150 džamija novcem Katara.

Ipak, kako navode mediji pozivajući se na portal "New Europa", prve kontroverze koje se odnose na “Muslim Aid ” vezane su za Bosnu i Hercegovinu, jer je upravo ovo društvo, kako se navodi – financiralo dolazak i boravak mudžahedina tijekom rata.

Također, pod povećalom su Europskog ureda za borbu protiv kriminala (OLAF) u kojem su posumnjali na malverzacije s humanitarnom pomoći kroz razne projekte ove organizacije.

Projekte sufinancira kontroverzna sekta

"Muslim Aid" za Bosnu i Hercegovinu projekt dodjele plastenika uz sufinanciranje lokalnih zajednica i aplikanata provodi u suradnji s kontroverznom sektom LDSC (Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana) čiji se sljedbenici poznatiji kao Mormoni.

Ove dvije organizacije godinama blisko surađuju u Bosni i Hercegovini i u drugim zemljama, uglavnom kroz brojne "humanitarne aktivnosti", kako svoje zajedničko djelovanje javnosti predstavljaju.

Toliko su bliski da je Joseph Smith, utemeljitelj mormonizma, prozvan moderni Muhamed.

Njihov zajednički projekt s plastenicima posljednjih godina proveo su u nemalom broju općina u Bosni i Hercegovini. Međutim, ne svugdje. Znalo se dogoditi da njihovi pozivi dožive fijasko kao npr. u općini Milići gdje im se nitko nije javio na prvi natječaj, pa se tek na intervenciju lokalnih čelnika pronašao dovoljan broj "zainteresiranih".

Dvadeset dobitnika s područja Ljubuškog

Nije poznato što je potaknulo čelnike općine Ljubuški na potpisivanje Sporazuma s organizacijom Muslim Aid u svibnju ove godine. Datum potpisivanja Sporazuma navodi se u objavljenom Javnom pozivu za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika.

U istom pozivu stojalo je da "pravo sudjelovanja u projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja općine Ljubuški ...", a od navedenih uvjeta, između ostalih tražilo se da je osoba nezaposlena ili sa minimalnim primanjima.

Povjerenstvo su činili predstavnik organizacije Muslim Aid, predstavnik Službe za gospodarstvo i financije Općine i predstavnik poljoprivredne zadruge „Plodovi zemlje“.

Nejasno je na koji će način dodijeljeni plastenici od samo 100 m2 ekonomski osnažiti socijalno i materijalno ugrožene i mlade osobe, odnosno 20 izabranih dobitnika, kroz proizvodnju povrća u plastenicima, niti u kojoj se mjeri može razviti plastenička proizvodnja s tolikom kvadraturom.

"U sto vira za sto lira"

Brojni Ljubušaci ostali su zatečeni i zabrinuti saznanjem da Općina Ljubuški, čije stanovništvo u velikoj većini čine Hrvati katolici, sufinancira projekt kojeg provodi kontroverzna organizacija zajedno sa sektom LDSC (Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana).

Ljubuški puk je izabrane dobitnike ovog projekta prozvao za dobrovoljne janjičare modernog doba, žaleći im pri tome pretke, pokoj im duši, koji se stoljećima nisu dali pokoriti Osmanlijama, a sad im potomci pohrliše za Judine škude raznoraznim svjetskim jebivjetrima. 

Pitaju se, jesu li to, svjesno ili nesvjesno, postali teroristički financijeri, i dobivaju li u svojoj sredini radikalne islamiste, potencijalne teroriste, ili pak sljedbenike mormonizma, sektaše koji će ih domalo na ulici vući za rukav čitajući im zapise iz Knjige Mormona?! Upravo one koje redovito viđaju u prvim crkvenim klupama, one koji se kunu u svoje hrvatstvo, a koji se zgražavaju na izdajnike svog naroda, prodane duše, poturice, halal-Hrvate, sarajevsku čaršiju, Komšića itd.

Hrvat ateist Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, nije dobrodošao u hrvatski, katolički Ljubuški, ali jeste 20 mini-plastenika iz zajedničkog projekta organizacije Muslim Aid (muslimanska pomoć), koju se povezuje s terorizmom, i sekte Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana.

Ili je "Komšoglu" trebao samo "odrišiti kesu"?

Milan Bebek / ŠIPOVAČA PORTAL

Objavi komentar

0 Primjedbe