Mlada hokejaška zvijezda podrijetlom iz Ljubuškog u NHL-u

Tinejdžerska hrvatsko-kanadska zvijezda hokeja na ledu Michael Vukojević (18) na ovogodišnjem NHL draftu izabran je u trećoj rundi kao 82. 'pick' za New Yersey Devils.

Obrambeni igrač iz Oakvillea u Ontariu nastupao je za Kitchener Rangers u OHL, koja je jedna od tri glavne juniorske lige u Kanadi. U sezoni 2018./2019. za Rangerse je postigao 29 golova u 68 utakmica, javlja CroatiaWeek, prenosi Šipovača Portal.

Nedavno je Vukojević igrao za kanadsku reprezentaciju U18, gdje se natjecao na IIHF Svjetskom prvenstvu, završivši na 4. mjestu. Prije toga natjecao se na Kupu Hlinke Gretzky, gdje Kanada osvojila zlato.



Obitelj njegova oca Miroslava dolazi iz Slavonskog Broda, a njegova majka Ana je iz Ljubuškog.

Njihove obitelji emigrirale su 60-ih i 70-ih godina u Toronto, a Michael ima još brata i sestru (Matthew i Rebecca), koji pohađaju Sveučilište Wilfrid Laurier u Waterloou, Ontario.


Tijekom godina u NHL-u su igrali brojni Hrvati, među kojima su Frank i Peter Mahovlich, Joe Sakić, Marc-Édouard Vlašić i Marty Pavelich. Pavelichov brat, Matt, sudjelovao je u 1.727 redovitih NHL sezonskih utakmica prije odlaska u mirovinu 1979. Njegova je karijera trajala više od tri desetljeća i bila je druga najduža u povijesti lige.


"Koji osjećaj! Hvala vam New Jersey Devils za priliku, jedva čekam da krene!", objavio je Vukojević na svom Instagramu nakon drafta.

Objavi komentar

0 Primjedbe