Građanima omogućeno olakšano i ubrzano rješavanje administrativno–upravnih postupaka

Grad Ljubuški i Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) potpisali su Sporazum o stalnom pristupu podacima putem web servisa, koji otvara nove mogućnosti za obavljanje upravnih postupaka.

Ovim sporazumom potpisanim 21. kolovoza omogućuje se stalni pristup podacima iz evidencija koje tehnički vodi i održava IDDEEA. To u konačnici znači da će Grad Ljubuški izravno pristupati spomenutoj evidenciji koju IDDEEA održava, uz poštivanje svih zakonskih propisa te će se na taj način strankama olakšati i ubrzati rješavanje administrativno–upravnih postupaka koje pokreću pred gradskim službama.

Uvođenje novih tehnologija i digitalnih postupaka unaprjeđuje javne usluge, koje samim time postaju brže i učinkovitije na zadovoljstvo građana, kao i državnih službenika koji rade na tim upravnim postupcima, pridonoseći time smanjenju nepotrebnih gužvi, a ujedno povećavajući razinu transparentnosti i učinkovitosti.

Grad Ljubuški sukladno zakonskim mogućnostima nastaviti će započete aktivnosti digitalizacije javne uprave i podizanja kvalitete rada javne uprave.

Ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe