Godišnjica prvog povijesnog prosvjeda u Šipovači

Danas se navršava godina dana od prvog povijesnog prosvjeda koji se održao na tlu Šipovače.
Podsjećamo, prosvjed je organizirala mladež Šipovače skupa sa njenim mještanima te tajnom organizacijom ANONYMOS REVOLUCIONARE zbog isključenja električne energije na igralištu Luke.

Akteri ovog događaja ovim činom su pokazali vijećnicima Vijeća MZ  da neće dopustiti da igralište Luke propadne kao i Popovača - nekadašnji ponos sela. Prosvjedu je prisustovalo oko sto učesnika koji su svojim automobilima blokirali promet pored igrališta Luke.

I umjesto da su osigurali u najbržem mogućem roku rasvjetu na igralištu, većinu vjećnika problem rasvjete nije zanimao dok se nije održao prosvjed. Tada na scenu stupa predsjednik MZ koji prosvjednike prijavljiva policiji, pokušavajući provoditi diktaturu i preplašiti mlade.
Srećom, mladi se nisu pokorili i nisu dopustili da diktatura prevlada nad njima - nastavili su se boriti za igralište raznim akcijama, a jedna od njih je bila odigravanje noćne utakmice.

Tek kada su najavili nove prosvjede, Vijeće MZ je brzinom munje reagiralo i omogućilo povratak električne energije na igralište (Mladez Šipovace uspjela - rasvjeta na igralištu upaljena).

Ova borba mladih Šipovčana može poslužiti za primjer i starijima te društvu u cjelini. Odlučno su se borili za svoje igralište te protiv pokušaja nametanja diktature i USPJELI!

A kako je bilo na prosvjedu pogledajte OVDJE .

Objavi komentar

0 Primjedbe