Uništeni natpisi i grafit na igralištu Luke

Natpisi "Anonymos Revolucionare", "Svi smo mi Anonymosi", "Došla kuja nestala struja" i "Podumac" te grafit s obilježjima hrvatske šahovnice više ne krase zid igrališta Luke. Svi natpisi i grafit su vandalskim činom uništeni do neprepoznatljivosti.

Počinitelj ovog gnusnog vandalskog čina brzo je otkriven, radi se o lokalnom mještaninu u narodu poznatom kao Fikro. Uz pitanje da objasni razlog učinjenog nedjela, Fikro je svoj vandalski čin pravdao time da je samo izvršavao svoj zadatak uz financijsku naknadu. On je otkrio i naručitelja ovog gnusnog djela. Naručinitelj je, prema njegovim riječima,  KIM JONG-DŽIM alias Vrhovni Vođa. Fikro je naveo da je dobio specifičan zahtjev kojeg je trebao ispuniti za izvršenje zadatka. Naime, trebao  je uništiti navedene natpise u vrijeme kada na igralištu nema mladeži i u vremenu kraćem od ispijanja jedne pive.

Uništeni natpisi su bili svojevrsni simbol borbe mladeži protiv tiranije od strane političkih predstavnika mjesne zajednice. Nastali su u vrijeme Šipovačke Revolucije, kada su mladi odlučno i hrabro krenuli u borbu za svoje igralište. Malo prije toga, u Šipovači se pojavila tajna organizacija Anonymos Revolucionare koja je ukazivala na loš odnos mještana i Vijeća MZ te ostale probleme. Oduševljeni anonimnim revolucionarima, u mladima se budi revolucionarski duh te rade dosad nezapamćene prosvjede. Zbog toga bliskost mladeži i Anonymosa nije slučajna.

Pored razočarane mladeži, i mještani negoduju zbog uništavanja natpisa i grafita koji nikome nisu smetali (osim naručitelju). Sasvim je sigurno da neće ostati na ovome, jer je mladež odmah po saznanju o vandalskom činu poduzela mjere "uzvraćanja udarca", dok se tajna organizacija Anonymos Revolucionare do sada nije oglasila povodom ovih događaja.

Trebamo se zapitati kome imalo normalnom smeta mladež, revolucionari, Podumac i hrvatska šahovnica. Očigledno je da pojedincima, pripadnicima KPJ-Šipovača, smeta pravo pojedinca na drukčije mišljenje, pravo na slobodu govora i sva ostala ljudska prava, pa tako na sve moguće načine (prijetnje, šikaniranje, prijave policiji i sl.)  pokušavaju ušutkati one koji ne misle kao oni, a govore onako kako misle. Primjera ovakvog ponašanja iskomplekiranih pojedinica imamo više desetina.

Iako ponašanje iskomplekiranih osoba nikako ne može čuditi, nekima je čudno uništenje šahovnice. Još jednom se potvrdilo kako je u Šipovači sve moguće, pa tako i to da šahovnica strada od onih koji se kunu u svoje hrvatstvo i branjenje Domovine. Ništa čudno, zar ne?

Objavi komentar

34 Primjedbe

  1. trideset drugi dan je pobiga sa terena. .omladino napisi jos vece i bolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ti si veteran u pušenju čuke¨

      Izbriši
    2. Nije pobjegao ,več je bio medju prvima, ako ne i najprvi u obrani,, ovo drugo je točnije ,i smirite strasti dečki,, pozdrav i puno uspjeha i sreče!!

      Izbriši
    3. Samo Platini sam zase more reci da je bija najprvi. Falite me usta moja.

      Izbriši
  2. Tamo su svi KPJ i reformisti Ante Markovica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ... obicno vrli adezejevci koji nam selo vode onako kako centrala KPJ naredi.

      Izbriši
  3. Kako je smija dirnuti u Podumac? Nećeš razbojniče.
    Jel Fikro uspija okrečit prije nego je popija teretnu?

    OdgovoriIzbriši
  4. bolje da su okrecili,sad ce se bolje vidjeti crni sprej na bijeloj boji :P

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako su Žarkić i Buco dopustili ovo? sramota brate mili. omladino nedaj se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dama se pita, Žarkić i Buco nesmiju puniti, rade kako im stranka naredi, a ostali boli k¨rac za sve. Pozdrav iz Rafaella.

      Izbriši
  6. podumac svetinja bio i osto ko nije sa nama protiv je!

    OdgovoriIzbriši
  7. podumac sprdnja sela .sve zlo dolazi odozgo .

    OdgovoriIzbriši
  8. to je na rucuja nas presenik, mister bin zvani čizmić.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Novinaru pozdravlja te;'''Kim il popušimu mu song'''

      Izbriši
  9. --novinari jedan drugom, ispod stola,izasranik u oo, cilo jaje komar, planina gepekt. čamil maksumič jednom riječju mravojed-skotič segrt hlapi訨

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opet ćemo za Ćamila. bolje njega neg seoske papke

      Izbriši
  10. De Džimići podučite se pisanju. Odite Ćamilu u Gradsku, niste nakon rata (pozdrav ratni druže)!
    Mlađarijo naprid.

    OdgovoriIzbriši
  11. Pozdrav i tebi Hodžin dudlišu i čegrtašu .

    OdgovoriIzbriši
  12. Komentatori barem pokušajte koristiti hrvatski jezik, nismo iz Tadžikistana. Ugodno tipkanje svim vjernim posjetiteljima našeg portala uz hrvatski povijesni pozdrav:
    ZA DOM SPREMNI
    BOG I HRVATI

    OdgovoriIzbriši
  13. Netko se lažno predstavljao, o Hrvatstvu se je imalo prigode dokazivati 92-ge HVO. i zna se gdje je ko bio i sta je ko radio, I Devedesete HDZ ,tada jedina stranka sa Hrvatskim predznakom .BOG I HRVATI !!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ako si '''revolucionar''' zašto si u HDZ-u tj, vladajučoj stranci, ili prodaješ maglu mladima i starima! vjerovatno ovo drugo
    nezavisni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nezavisni ne baljuzgaj. ispade da su svi članovi drugih stranaka revolucionari. samo revolucionari mogu donit promine.

      Izbriši
  15. I ti si član te kako kažeš ''KPJ'' za posao spremni, zna se kako kao i prije!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. de ubacite i nezavisnog u redove da ne bleji

      Izbriši
  16. Da smo u Rusiji, revolucionari našeg sela bili bi u logorima hladnog Sibira. Da smo u S. Koreji bili bi robovi u rudnicima. Da smo u Africi, revolucionari bi mačetama svrgli vladajuće. Da smo negdje u kulturnoj, uređenoj, demokratskoj zemlji, naši revolucionari bi bili idoli svim mladima...
    Ali mi smo u selu koje je u BiH - a tu vladaju prevare, mućke, mržnja, nezadovoljstvo svojim životima i sve ono što ne valja, tako da mladi revolucionari nemaju apsolutne nikakve šanse.
    Velika većina mještana prije bi birala loše vladare nego mlade revolucionare jer je takav mentalni sklop našeg sredine - šutnju i strah od promjena su naslijedili od kuminzma, a mržnja, zavist i ljubomora prema nečem novom je plod neostvarenih snova i nezadovoljstva svojim životima.
    Zato mladi bježite iz Šipovače dok vam nije kasno, i Bog je od nas digao ruke kad smo takvi kakvi jesmo.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ti očigledno previše gledaš filmove, mi smo ipak u malom selu i gdje treba vladat zajedništvo i sloga ,a mislim da je presjednik uzoran tip i da je miroljubiv a ovo je borba struja HDZ one prije koja je oličena u mladom hadezeovcu koji se predstavlja kao revolucionar a u vladajućoj je stranci zato malo mućni glavom ako u njoj išta imaš!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sloga - vidi se da si komunjara samo ti fali bratstvo ii jedinstvo. Ko nije za presednika triba mućnut glavon... zato svi za predsednika da nemorate mućati glavon. O bog vam pamet prosvitlija jednog dana.
      Živila omladina i svi revolucionari i svi anonimusi ......

      Izbriši
  18. Dobro ko su toji revolucionari? O Bog te j. hahahhaa uzornosti i njegove miroljubivosti. Pa taj pita seosku dicu šta mladi pričaju o njemu a svoju šalje u izviđanje. Je,je vrlon je miroljubiv. ko god prođe pookraj kuce odman mu je atentat.
    Mogu li se ikako ubaciti među revolucionare? Kako in se mogu javiti?

    OdgovoriIzbriši
  19. Iz pouzdanih izvora znam da je 5 revolucionara u selu-trojica su iz Banje a po 1 iz Male i Velike Šipovače + još njih 4 koji su na pripremi. Ta četvorka je zadužena za akcije koje izglasaju ova petorica. Čujem da svoju organizaciju sada šire na Vojniće,Ljubuški,Humac i C.Grm.

    OdgovoriIzbriši
  20. Zlatan je svoje Hrvatstvo dokazivao 1990 i 1992 među prvima u HDZ-U i među prvima u HVO-U S mradu lažljivi!

    OdgovoriIzbriši
  21. Pa kliznija 32. dan. Znači da ko nije u HDZu nije Hrvat? Dokaza se on u zadnje vrime pravo. Davno bi ga ostali smijenili ali neće da sebe krive zbog samoubojstva iz zasjede. Ante nije tija dati pečat na smjeni a snjim će bit i gore.

    OdgovoriIzbriši
  22. aj od*ebite više sa tim rvatsvom,rat je davno završija i komentirajjem novinara i presednika.uvik tema njiovo pripucavanje.mene zanima samo Šipovača a niko lično.komwntare triba zabranit.

    OdgovoriIzbriši
  23. Evo citam ovo i vidim koliko ste BELSAVI ,ajde ti Milane u Crveni kut , a ti Zlatene u plavi , de jednom dogovorite tu borbu kad vec ovoliko godina "ratujete" ovde , svaki komentar vam se pozna , neka borba bude na lukama mi cemo navijat tko pobjedi okrunimo ga i to je to , sramotite nam selo na svakom koraku !

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)