Poljoprivredne vođe pognutih glava pred predsjednikom FBiH

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao je sa predsjednikom Hrvatskog seljačkog saveza Mariom Karamatićem, predsjednikom Seljačkog saveza FBiH Draganom Pavlovićem, predsjednikom Saveza poljoprivrednih udruga ZHŽ Dobroslavom Bukmirom, direktorom Mesne industrije „Šišović“ Rakitno Damirom Pavkovićem, predsjednikom Udruge poljodjelaca ŽZH Dubravkom Vukojevićem te sa još nekoliko vođa poljoprivrednih udruga.

Izaslanstvo Seljačkog saveza FBiH čestitalo je predsjedniku FBiH na imenovanju, upoznalo sa stanjem u svim oblastima poljoprivrede i izrazilo da očekuje potpunu potporu u unapređenju rada poljoprivrednih Udruženja u BiH. Razgovarali su o mogućnostima poboljšanja položaja poljoprivrednika i podsticanja poljoprivredne proizvodnje. Predsjednik FBiH Marinko Čavara izrazio je spremnost za suradnju i stvaranje sustava koji će omogućiti normalan rad i razvoj poljoprivrede i gospodarstva, priopćeno je iz ureda predsjednika.

Iako je, kako je navedeno, izražena spremnost za suradnju, doznajemo da među ljubuškim poljodjelcima prevladava zabrinutost i sumnjičavost. Naime, fotografija sa sastanka koja kruži internetom uznemirila je poljodjelce našeg kraja.

Na fotografiji koja je unijela nemir u ionako ogorčene i napaćene poljododjelce kojima se redovito manipulira, jasno se vide pognute glave spuštenog pogleda dvojice Šipovčana - predsjednika Udruge poljodjelaca ŽZH Dubravke Vukojevića i predsjednika Saveza poljoprivrednih udruga ZHŽ Dobroslava Bukmira.

Kažu da slika govori više od tisuću riječi, a u neverbalnoj komunikaciji pognuta glava i spušten pogled tumači se kao znak krivice i manjak samouvjerenosti, ali i ukazuje na pokornost, poniznost ili depresiju.

Znaju to i poljodjelci kojih sada više brine jesu li njihove vođe nešto skrivile, jesu li nesamouvjerene, pokorne, ponizne, depresivne ili sve to odjednom negoli, primjerice, hoće li im led odnijeti krumpire. Pitaju se, kakvo je to došlo vrijeme kad pognute glave drže pred "svojima", a ne tako davno su pred "tuđinom" pokoravali Sarajevo tjerajući "lisca iz kokošinjca"???!

Objavi komentar

6 Primjedbe

  1. okani se ruganja odi ti čavari pa se kurči oni su bar probali ukazat na probleme poljdjelaca a lako je bit ironičan i sarkastičan i umjesto da čestitaš ljudima ti se rugaš mislim da nije u redu a ti kako oćeš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdje vidiš ruganje? Ruganja nema nigdje, a vjerujem da je i njima dvojici smiješan trenutak sa fotografije u kojoj su oba pognute glave kao "zaspala".
      Čestitati ljudima? Pa oni rade ono što im je i obveza zbog funkcija koje obavljaju. Na šta dođe ovo društvo kada bi trebali čestitati onima koji rade ono što im je obveza?!

      Izbriši
  2. Šipovčani imaju dobar styling čestitam na odabiru.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobar tekst, oni su pacijenti gledaju samo svoj interes , koga briga za poljoprivrednike, jel mislite da su oni džaba išli gore, napisano je sve i naplate svaki kilometar puta ,akao i svaku dnevnicu , pa j... tu POLJOPRIVREDNU UDRUGU kojoj predsjednik živi u zgradi , gdje to ima osim kod nas, a o županijskim poticajima za 2014 koji još nisu isplaćeni šute, šute jer ih je HDZ (i jedan i drugi) stavio da šute i zavlače narod ,a ove naše ovce teško prevarit ,pa oni ne znaju dalje od Tasovčića , sramota smo mi ...pu

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)