Šipovača kao pravilo: Nastavljaju se bune po MZ Hercegovine

Pojedini mještani sela Gornji Hamzići, nezadovoljni njegovim radom, traže smjenu predsjednika njihove Mjesne zajednice, Slavka Andačića, koji pak tvrdi kako razlog smjeni nije ono neučinjeno, nego činjenica da nije pripadnik niti jedne političke stranke.

Kako je za Bljesak.info rekao Denis Prusina, u ime jednog broja nezadovoljnih mještana ovoga sela, povjerenik Andačić je obećao skori početak obnove puta, kao i određena novčana sredstva od Općine Čitluk i Mjesne zajednice. No, uslijed, kako tvrdi, nebrige i nemara, ništa od toga nije ispunjeno.

‘’Kako je prošlo više od četiri mjeseca, a ništa se nije događalo, otišao sam u Općinu Čitluk s Jozom Aralom Galom, gdje smo ustanovili da ništa nije pokrenuto i da ljudi u Općini nemaju pojma o tome. Kako smo uočili nemar i nebrigu predsjednika MZ Slavka Andačića, sami smo preuzeli stvar u svoje ruke i proveli navedenu akciju’’, navodi Prusina.

Akcije bez predsjednika

‘’Organizirali smo dvije radne akcije kojima su se s oduševljenjem priključili stari i mladi. U prvoj radnoj akciji obnovljeno je 420 metara seoskog puta koji vodi u polje. Ovu radnu akciju je podržala i Općina Čitluk, koja je donirala dva miksera betona i tri kamiona tampona. Uz pomoć mještana betonirano je više od 120 metara navedenog puta i čitav put je nasut tamponom’’, dodaje Prusina, napominjući kako je na ovu radnu akciju pozvan i predsjednik MZ.

Predsjednik Mjesne zajednice Slavko Andačić pak ističe kako je sve od navedenog čista laž i dezinformacija u cilju diskreditacije jer, kako ističe, nije pripadnik niti jedne političke stranke.

''Sve od navedenog jeste laž i dezinformacija jednog varalice lažova i evidentiranog lopova'', govori za Bljesak.info predsjednik MZ komentirajući navode Denisa Prusine.

''Postoje dokazi kako sam završio projekte izgradnje i jednog i drugog groblja, trafo stanice te proširio i uradio put. Prava istina je da nisam pripadnik niti jedne političke stranke te je to ono što smeta pojedinim mještanima'', ističe Andačić i dodaje kako su pojedinci čak i protuzakonito prikupljali novac od mještana, što niti je bilo u dogovoru s drugim vijećnicima niti je inicijativa po zakonu.

Krađa

U drugoj radnoj akciji koja se i sada provodi, obnavlja se okolica groblja Pirnjače i susjednog igrališta. Planira se obojiti kapija na groblju, očistiti groblje od niskog raslinja i korova, obojiti linije, golove i željeznu ogradu na igralištu, te podpilati boriće koji se nalaze u okolici groblja i igrališta kako bi sve izgledalo ljepše.

I ova je radna akcija naišla na oduševljenje mještana, jer je od velikog značaja za selo, dodaje Prusina. Ističe kako je oko igrališta sve bilo ukradeno i uništeno za što je, prema njegovim riječima, povjerenik Andačić optuživao mlade.

Nakon što su mještani odlučili sami popraviti uništeno igralište, povjernik je pozvao lokalnog šumara koji je na svaki podpilani borić i neki ispilani, udario žig SK (Šumska krađa), kaže Prusina šaljući nam i fotografije na kojima se to može vidjeti.

Prusina nam govori kako skoro planiraju inicijativu u kojoj će smijeniti sadašnjeg povjerenika, koji nije legitimno izabran od žitelja sela jer nikad nije provedeno glasovanje, dok Andačić ističe kako u Općini postoje dokazi koji predočavaju njegov legitimitet.

Član i SPP-a, HSP-a, HDZ-a...

''U sudu i općini postoji evidencija te dokazi koji predočavaju kako sam legalno izabran te sam do sada četiri puta tražio da se bira novo rukovodstvo, no mještani se nisu htjeli odazvati, jer nisu htjeli moju smjenu'', objašnjava nam Andačić i upire prstom na Prusinu za kojeg kaže da je bio član i SPP-a, HSP-a, HDZ-a, a sada niti sam ne zna u kojoj je stranci.

Nezadovoljni mještani će u narednom periodu organizirati sastanak za smjenu povjerenika MZ koju po riječima Prusine, svi željno iščekuju, kako bi selo dobilo odgovornog i kvalitetnog predstavnika.

Andačić pak poručuje kako oni neće moći ništa napraviti no da mu je nakon ove posljednje spletke dosta svega.

''Nakon što završim trenutne projekte, mogu ostati kao vijećnik, no predsjednik Mjesne zajednice više ne želim biti'', poručio je.
 
Bljesak.info

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. locirati,uhititi,transferirati šipovačkog Kima.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)