Metković dobio električnu punionicu za automobile

Grad Metković je danas dobio nešto što predstavlja budućnost i čime se ne može podičiti ni jedan grad kao što je Split, a to je električna punionica za automobile, koja će formalno će biti puštena u rad uoči blagdana svetog Ilije.

Ove godine HEP je proveo javno nadmetanje za nabavku i isporuku 100 AC ELEN punionica i potpisao okvirni sporazum s odabranim ponuditeljem na dvije godine. Nabavljene i brendirane Elen punionice bit će postavljene prvenstveno na lokacijama iz strategije, a na inicijativu grada Metkovića ELEN punionica, dvadeseta po redu, postavljena je i u Metkoviću.

Električna vozila se na ELEN punionicama pune isključivo iz obnovljivih izvora energije što HEP garantira TÜV SÜD certifikatom. Sve HEP-ove hidroelektrane certificirane su TÜV SÜD certifikatom za proizvodnju iz obnovljivih izvora energije (TÜV SÜD Standard “Generation EE”).

Punjenje u Metkoviću će za sada biti besplatno i to na način da će zainteresirani korisnik predići karticu za punjenje, najvjerojatnije na recepciji hotela Narona, te nakon punjenja je vratiti.

Benefit ove punionice, na kojoj će se u isto vrijeme moći puniti dva vozila, za grad Metković je i činjenica da ovih punionica nema na autocesti ni igdje u blizini prije Dubrovnika. To znači da će svi oni koji žele napuniti svoga električnog ljubimca u blizini morati doći u Metković, a pri tom vjerojatno u našem gradu i potrošiti nešto novaca. Tim više što samo punjenje traje nekih 4 sata.

Objavi komentar

0 Primjedbe