Šipovača/Vojnići u 'skupini smrti'

Ako se po ždrijebu rezultat poznaje, onda se crno piše Šipovači i Vojnićima u malonogometnoj ligi mjesnih zajednica općine Ljubuški. Naime, niti ovaj put naša momčad, ove godine pojačana s ponajboljim malonogometašima Vojnića, nije imala sreće prilikom ždrijeba kojim je uvrštena u 'skupinu smrti'.

Sastav Šipovače/Vojnića u četiri utakmice čeka težak zadatak ostvarivanja pozitivnih rezultata protiv iskusnih momčadi koje su sve ove godine na vrhu ili pri vrhu ovog natjecanja - Cerno/Crnopod/Miletina, Prolog i Teskera te povratnik u natjecanje Crveni Grm.

Prva naša utakmica (četvrtak, 21.30) bit će ujedno i otvaranje 13. MNL MZ općine Ljubuški, a protivnik je Crveni Grm. Do prije nekoliko godina, Crveni Grm je bio gotovo jedina ekipa protiv kojeg bi Šipovača uspijevala ostvariti pozitivni rezultat. No, nakon pauze od nastupa te preslagivanja momčadi i dovođenja pojačanja, Crveni Grm nije ni približna slika one momčadi kojom se Šipovača nekad znala poigrati. Sigurno da je sad jaki protivnik željan osvete i rušenja tradicije loših rezultata protiv našeg sastava tako da će ovaj susret biti prava malonogometna poslastica.

Cerno/Crnopod/Miletina protivnik nam je u 2. kolu. Ovaj sastav je branitelj titule i uz Grab najveći favorit za ovogodišnji naslov. Njih smo za protivnika imali i 2014. godine kad su nas porazili s visokih 8:0. Nadajmo se da ćemo ove godine, ako već ne mognemo do pozitivnog rezultata, izbjeći debakl, a taj poraz da bude sa što manjom razlikom.

Nakon ovog susreta slijedi nam kolo pauze pa potom ogled s momčadi za koju smo se nadali da ćemo je izbjeći. Bila je to 2010. godina i povratak Šipovače na malonogometna natjecanja. Ne sa postavom slavnih 'Bijelih labudova', nego s mladim igračima uz nekoliko starijih. Prvi susret igrali smo s Teskerom i doživjeli sraman poraz od 11:1. Trema i neiskustvo u utakmici protiv mnogo jačeg protivnika odradili su svoje pa je već nakon tri minute igre pobjednik bio poznat. Prošlo je šest godina otkako smo pometeni od 'uragana' s Teskere u našem prvom nastupu, ali i danas mnogim akterima tog susreta klecaju noge i prevrće se želudac prolazeći kroz ovo mjesto.

Prolog nam je protivnik u posljednjem susretu skupine. Pobjednici iz 2011. godine konstantno bilježe dobre rezultate uz gromoglasnu podršku navijačke skupine 'Đabalaroši' koja im je 'šesti igrač'. Navijanjem uz podršku truba, bubnjeva i ostalih navijačkih rekvizita Đabalaroši znaju napraviti atmosferu na tribini kakvu mnogi nogometni klubovi Premijer lige mogu samo sanjati.

Svih ovih godina mnoge momčadi bi jednom nastupile i ostvarivši loše rezultate odustale od natjecanja, no Šipovača se nije predavala. Loši rezultati nisu ubili naš optimizam, nego smo sve vrijeme stvarali tim za borbu s najboljima. Vojnići posljednjih godina nisu nastupali pa smo sad sjedinili snage sa željom prolaska skupine. Imamo li šanse, pokazati će već prva utakmica i ogled s Crvenim Grmom.

Također, i mlade nade ovih sela nakon duge pauze nastupiti će u ligi mladih, a već prvo kolo donosi susjedski derbi Šipovače i Vojnića.

Šipovača Portal u suradnji s JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški donosi vam sastave skupina u obje konkurencije:

SUDIONICI „UNITRADE 13. MNL MZ OPĆINE LJUBUŠKI 2016. GODINE“:

A1 - Cerno/Crnopod/Miletina      B1 - Grab C1 - Humac   D1 - Lipno
A2 - Šipovača/Vojnići  B2 - Pregrađe C2 - Grljevići    D2 - Vitina
A3 - Teskera  B3 - Hardomilje/Hrašljani C3 - Radišići    D3 - Orahovlje/Velj.
A4 - Prolog  B4 - Ljubuški II C4 - Vašarovići    D4 - Studenci
A5 - Crveni Grm

Nakon razigravanja po sustavu „svatko sa svakim“ u skupinama, u dalje natjecanje – četvrtzavršnicu iz svake skupine izravno se plasiraju prvoplasirane momčadi, dok drugoplasirane i trećeplasirane međusobno razigravaju za preostala četiri mjesta u četvrtzavršnici.

SUDIONICI „6. MNL MZ OPĆINE LJUBUŠKI 2016. GODINE ZA IGRAČE DO 16 GODINA STAROSTI“:
Sastav skupina:
A1 - Vašarovići B1 - Grab C1 - Ljubuški I D1 - Studenci  
A2 - Donji Radišići B2 - Gornji Radišići C2 - Vojnići D2 - Cerno
A3 - Hardomilje/Hrašljani B3 - Prolog C3 – Šipovača D3 - Pregrađe
A4 - Lisice B4 - Crveni Grm C4 – Otok

Nakon razigravanja po sustavu „svatko sa svakim“ u skupinama, u dalje natjecanje – četrvtzavršnicu iz svake skupine se plasiraju po dvije prvoplasirane momčadi.

RASPORED I VRIJEME IGRANJA UTAKMICA ZA PRVU VEČER TURNIRA – četvrtak. 14.7.2016. god.:

20,00 Vašarovići - Lisice ( 1. kolo skupine A „6. MNL MZ opć. Ljubuški za igrače do 16 god. starosti“ )
20,45 Donji Radišići - Hardomilje/Hrašljani ( 1. Kolo skupine A „6. MNL MZ opć. Ljub. do 16 god. st.“)
21,30 Šipovača - Crveni Grm ( 1. Kolo skupine A „13. MNL MZ opć. Ljubuški 2016. god.“ )
22,30 Teskera - Prolog ( 1. kolo skupine A „13. MNL MZ opć. Ljubuški 2016. god.“ )

Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. uvik skupina smrti kako nece bit kad ste loši do bola

    OdgovoriIzbriši
  2. Za vas je svaka skupina,skupina smrti bjednici

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)