Nabujale vode Šipovače, mještani strahuju od novih poplava

Uslijed obilnih količina padalina, koje su proteklih dana pogodile Hercegovinu, nabujale su vode Šipovače.

Zarasla i zapuštena rječna korita Banje i Luka nisu mogla "progutati" pridošlu vodu koja se na nekoliko mjesta izlila pa su tako poplavljene brojne oranice poljodjelaca Šipovače te šumsko zemljište.

Također, na nekoliko točaka duž dionice Veljaci - Šipovača otežano je prometavanje zbog izlijevanja vode uz nanose pijeska.

No, najveću zabrinutost izazvalo je izlijevanje Vrančuše. Prema kazivanju mještana, posljednji put se takvo što dogodilo još prije cijelog deseteljeća. Pored izlijevanja Vrančuše, ovog puta "udario" je i Dolac te mnoga druga vrela koja su godinama mirovala.

Uzrok plavljenja  Šipovače mještani vide u vrlo lošem stanju rječnih korita Banje i Luka koji vape za čišćenjem kako bi se omogućio bolji protok vode prema Kladniku. Sve ih ovo podsjeća na 2006. godinu kad se izlila rijeka Banja i poplavila polovicu istoimenog zaselka pričinivši veliku štetu domaćinstvima. Tek nakon toga reagirale su nadležne institucije uz čiju se pomoć očistilo rječno korito Banje, dok su Luke ostale neočišćene, iako su, kako doznajemo, i za to bila osigurana financijska sredstva.

U strahu od novih poplava, Šipovčani iščekuju pomoć općinskih i županijskih vlasti s nadom kako na čišćenje korita Banje i Luka ovaj put neće morati čekati do novog "potopa" sela.



Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Ti si neki vijećnik u MZ sto se niste pobrinuli za cisćenje ili ni trebao da ti neko iz Širokog brijega dođe očistiti samo laprdaš bez veze ko u županiji i općini zna da u šipovači nešto pliva što nisi otišo i tražio čišćenje nego samo laprdaš bez veze

    OdgovoriIzbriši
  2. Oriento que tenha, quando menos, uns 200 amigos!

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)