"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

nedjelja, 3. lipnja 2018.

Barbarić: Moramo imati društvenu odgovornost, razvijati svijest potrebe zaštite ovog prekrasnog prirodnog ambijenta kako bi ga mogle baštiniti i generacije iza nas

Turizam i poljoprivreda među najvećim su potencijalima razvitka općine Ljubuški. U ljetnim mjesecima, samo u objektima na Trebižatu, otvara se više od 200 radnih mjesta. Zanimanje za Kravicu među turistima raste iz godine u godinu, a radi se i na promidžbi ostatka turističke ponude, kojom ovaj kraj uistinu obiluje. Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić ističe kako, uz turizam, veliki potencijal ima i poljoprivreda. Dokaz tomu je činjenica kako je mladi ljubuški krumpir dobio od Europske komisije suglasnost za izvoz na tržište EU-a.

S dolaskom ljetnih dana život u Ljubuškom seli se na Trebižat. Koliko je objekata na ovoj rijeci Nedavno su ti objekti bili tema OV-a te je odlučeno da se ide u uređenje ove oblasti, što to podrazumijeva?

- Imamo točno 20 objekata koji su 2017. godine radili tijekom sezone. Procjena je da bude otvoreno više od dvjesto radnih mjesta tijekom ljetnih mjeseci. Kroz usluge u ovim objektima plasira se značajna količina naših poljoprivrednih proizvoda, Ljubuški je na neki način postao prepoznatljiv po sve kvalitetnijoj gastronomskoj ponudi. Međutim, ono što se prigovara, ono što se apsolutno u radu ovih objekata neće dozvoliti, jest nepropisno zbrinjavanje komunalnog otpada, nepropisno ispuštanje fekalnih i svih drugih otpada u vodotoke. Općina Ljubuški je prethodnih godina uložila značajna sredstva u objekte zaštite okoliša, u zaštitu ove prekrasne prirode i u zaštitu vodnog bogatstva. Svi skupa moramo imati društvenu odgovornost, razvijati svijest potrebe zaštite ovog prekrasnog prirodnog ambijenta kako bi ga mogle baštiniti i generacije iza nas.

Marija Medić Bošnjak / Večernji list


Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.