KRUMPIROVA GODINA | "Ljubuški Rani" na policama supermarketa, zadovoljstvo izvozom u Hrvatsku

Kako bi se postigla tržišna prepoznatljivost i ostvarili bolji uvjeti prodaje ljubuškog ranog krumpira, poznatog po prispijeću početkom svibnja, bilo je potrebno brendirati ovaj visokokvalitetni proizvod. Poljoprivredna zadruga „Plodovi zemlje“ u tome je i uspjela pa je, zahvaljujući uspješno odrađenom poslu, „Ljubuški rani“ prepoznat izvan granica ljubuške općine te će se već od ovog tjedna naći na policama bh. supermarketa.

Dobra cijena

Ovu informaciju potvrdio nam je direktor PZ „Plodovi zemlje“ Dubravko Vukojević, kazavši kako je postignut dogovor s jednim od najvećih supermarketa u BiH „Bingo“, a u tijeku su pregovori i s trgovačkim lancima „Tropic“ i „Mercator“. 

„Planiramo kroz ovaj tjedan isporučiti oko nekih šest, sedam paleta krumpira. Za početak to je i više nego dobar uspjeh, a jednako tako zadovoljni smo i po pitanju izvoza u Hrvatsku“, kazao je Vukojević za Dnevni list.

Trenutačno se, rekao je, rani krumpir prodaje po otkupnoj cijeni od 75 feninga.

„Ne možemo biti nezadovoljni trenutnom cijenom, ali i samom sezonom, bez obzira na određene vremenske neprilike koje se nas pratile. Ako sve bude išlo po planu, možemo reći da se radi o dobroj godini“, istaknuo je Vukojević.

Prepoznatljiv dizajn

On je jedan od 180 proizvođača učlanjenih u PZ „Plodovi zemlje“, koja je prije dvije godine postala dijelom programa EU ProLocal, koji financira Europska unija i njemačka Vlada. Ovaj program im je pružio tehničku podršku kojom je značajno razvijen kapacitet zadruge za uvođenje standarda GlobalG.A.P. – jedinstvenog standarda za certifikaciju poljoprivrednih proizvoda u svijetu, zlatne reference dobre poljoprivredne prakse.

„Zahvaljujući pomoći iz inozemstva nastao je prepoznatljiv dizajn za rani krumpir, a koji prikazuje sunce, kamen i crvenu zemlju. Nema razloga da se, kao takav, ne nađe i na trpezama širom Europe“, zaključio je naš sugovornik.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list


Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)