Novi predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, Zdenko Ćosić novi-stari mandatar za predsjednika Vlade

Ivan Jelčić iz Ljubuškog član HDZ-a BiH je novi predsjednik Skupštine ŽZH. Jelčić je za predsjednika izabran na današnjoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Skupštine ŽZH. Za novog mandatara Vlade ŽZH je predložio Zdenka Ćosića iz Širokog Brijega člana HDZ-a BiH, koji je tu dužnost obnašao i u prošlom sastavu Vlade ŽZH.

Za predstavnika Kluba zastupnika hrvatskog naroda u Skupštini ŽZH izabrana je Ivana Barišić iz Ljubuškog članica HDZ-a BiH. 

Ivan Jelčić je u svom pozdravu pozvao zastupnike na zajedništvo, konstruktivan rad i izrazio nadu u dobru suradnju vladajućih i oporbe. 

"Ja bih se prije svega htio zahvaliti svim biračima koji su mi dali povjerenje. Želio bih se zahvaliti i svom Općinskom i Županijskom odboru koji su prepoznali mene kao svog kandidata za predsjednika Skupštine. Ja bih htio nastaviti gdje su stale moji kolege i moji prethodnici. Mislim da je ovaj još uvijek trenutni sastav naše Vlade radio dobar posao i ja se iskreno veselim budućoj suradnji“, kazao je Jelčić u izjavi za novinare.

Zdenko Ćosić je rekao da će Županija do Nove godine svakako imati novu Vladu, ali nije rekao koga će predložiti u novi sastav Vlade. 

"Predsjednik Skupštine je dao povjerenje meni kao mandataru Vlade da u propisanim rokovima predložim sastav Vlade županijskoj Skupštini. To ću nakon konzultacija vrlo skoro i učiniti, tako da ćemo do Nove godine svakako imati i novu Vladu. Imati ćemo, nadam se, i proračun za slijedeću godinu, tako da će naša Skupština moći raditi u mirnom političkom okruženju, posebno s obzirom da smo na proteklim izborima dobili većinu koja može samostalno odlučivati, što ne znači da će oporba spavati, ili da je naša želja marginalizirati oporbu, očekujem od svih zastupnika da daju doprinos kako bi ova naša županija u razvojnom smislu bila što povoljnije mjesto za življenje“, kazao je Ćosić.

Nije rekao koga će predložiti u novi sastav Vlade. 

"Dopustite da obavim konzultacije, vrlo skoro ćete to znati", rekao je na upit o novom sastavu Vlade.

Konstituirajuću sjednicu do izbora novog predsjednika vodio je Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ŽZH u bivšem sazivu koji je čestitao novoizabranim zastupnicima i poželio im uspjeh u budućem radu. Pod njegovim predsjedavanjem budućim zastupnicima u Skupštini dodijeljeni su certifikati, te su položili prisegu za buduće mandate. 

Inače, zastupnici u novom sazivu Skupštine ŽZH su: Toni Kraljević, Zdenko Ćosić, Milan Ševo, Ivan Jelčić, Zdravko Bešlić, Ivana Barišić, Ivan Damjanović, Marko Radić, Ivana Zrimšek Šaravanja, Ivan Leko, Tomislav Mandić, Klaudija Skoko, Damir Jurišić, Ružica Mikulić, Žana Miličević i Marija Iličić iz koalicije HDZ BiH HKDU BiH, Ante Pavlović, Željko Dragičević i Dobroslav Bukmir iz Hrvatskog zajedništva – HDZ 1990 – HS – HKDU-HRAST – HNL, Darko Kvesić i Mirko Jelić iz RS, Zvonko Jurišić iz HSP-a BiH i Marija Lovrić iz HSP Dr. Ante Starčević BiH – HDU.

Radio Ljubuški



Objavi komentar

0 Primjedbe