Ljubav ne poznaje granice: Ljubušak na Filipinima našao najljepši suvenir

Kada je Marko Milićević otišao na egzotični odmor, nije ni slutio da će se sa njega vratiti sa neobičnim, ali i najljepšim suvenirom!

Marko Milićević (42) iz Ljubuškog proputovao je mnogo zemalja zahvaljujući svom poslu, ali jedno putovanje promijenilo mu je život, i to ne poslovno, već privatno.

- Kada sam otišao na odmor na Filipine, nisam ni sanjao da ću tamo naći ženu - kaže Marko. 

Međutim, upravo tamo je u njegov život ušla Julia (30) i od tada su nerazdvojni, piše srbijanski portal Žena, prenosi Šipovača Portal.

Marko odavno ne živi na Balkanu, već je stacioniran u Nizozemskoj, gde mu se pridružila i Julia Abadiez, njegova supruga.

- Više od dvije godine smo zajedno i super nam je. Julija je oduševljena našom tradicijom i kulturom i svakog dana nauči nešto novo. Veoma je aktivna na svim domaćim Facebook grupama za kuhanje, a gleda recepte i na YouTube-u. Sarmu je naučila da pravi iz prve - samo pogleda jednom snimak i skuha fenomenalno sve u čemu se okuša - hvali Marko svoju izabranicu.


- Sprema sve, kao da je odrasla na toj hrani. Pravi i grah, punjene paprike, ćevape, sve što pokuša joj sjajno ispadne - oduševljen je Marko.

A Julia kaže da je oduvijek voljela da kuha, a da joj u učenju mnogo pomaže YouTube.

- Tražim na YouTube-u jugoslovensku hranu i uz recept pokušam i ja jednom. Lako naučim, poslije sve mogu sama, bez ikakve pomoći - kaže Julia, dodajući da često slike svojih jela postavlja i na Facebook grupe gdje uvijek pobere oduševljenje članova, navodi srbijanski portal Žena.


A zajednica im, kažu, savršeno funkcionira iako potiču iz potpuno različitih kultura.

- Uz ljubav je sve lako. Trudimo se da usvojimo običaje iz naših kultura i da ih pomirimo i prilagodimo sebi. Dok ima volje, sve se može - zaključuju oni.


Sjeverozapad Ljubuškog: Sve manji broj učenika

HNK Mostar poziva na audiciju za Dramski studio mladih

Trodnevnica i proslava Gospe od zdravlja u Veljacima

Objavi komentar

0 Primjedbe