Ljubuški krumpir izvoze Čapljinci

Proizvođači ranih krumpira s čapljinskog i ljubuškog područja, ne zanose se dobrom sezonom koja zahvaljujući izvozu u Hrvatsku teče bez zastoja.

"Ovo je jedna normalna godina, ovakve cijene bi trebale biti svake godine", komentar je povrtlara na ovogodišnje cijene krumpira koje se za sada nisu spuštale ispod sedamdesetak feninga.

Trenutačna cijena je 70 do 80 feniga, a sudeći po razvoju događaja, ta bi cijena trebala ostati i narednih dana. U Poljoprivrednih zadruzi "Plodovi zemlje" iz Ljubuškog, ističu da najave izvoznika bude optimizam. Prema neslužbenim podacima do sada je izvezeno tridesetak tegljača.

U cijeloj priči oko ranih krumpira zanimljiv je i podatak da su izvoznici krumpira uglavnom tvrtke iz čapljinske općine – "Žaba" iz Gabela Polja, "Neretvansko zlato" i "Voće Gold" iz Čapljine, dok se krumpiri pretežito od proizvođača iz ljubuške općine. Uz izvoz u Hrvatsku i plasman preko veletržnice u Tasovčićima, u posao s krumpirima uključio se i trgovački lanac "Tropik" iz Bajne Luke. Sve skupa daje nadu da će posao s ranim krumpirima biti izgleda, jedna pozitivna priča južnohercegovačkog agrara u ovoj godini.

Dušan Musa / Radio Čapljina



Objavi komentar

0 Primjedbe