Martinović: Politika poticaja nije dobra, sve je manje obrađenog zemljišta, a uloženi su veliki novci

Tomislav Martinović, predsjedavajući federalnog Doma naroda iz HDZ-a BiH, u intervju za Oslobođenje kazao je kako trenutačna politika poticaja za poljoprivredu nije dobra.

Na upit trebali osigurati još 21 milijun KM u proračunu FBiH, kako bi se konačno i Zakon ispoštivao Martinović je kazao:

- Osobno mislim da je potrebno temeljito rekonstruirati model dodjele poticaja kako u poljoprivredi, tako i u drugim granama gospodarstva. Dosad nemamo jasnu sliku što smo dobili, a što izgubili ovakvom politikom poticanja. Sve je nekako konfuzno, sve je manje obrađenog zemljišta, a uloženi su veliki novci. Vrijeme je u potpunosti pregazilo određene modalitete, pa se u cijelosti ne vidi jasno što smo na kraju dobili. Poticati da, ali na način da to daje konkretne i vidljive učinke, prvo kroz zapošljavanje, a potom i kroz stvaranje nove vrijednosti.

Na pitanje o sazivanju sjednice federalnog Doma prije konačnog dogovora o novom sazivu vlasti u FBiH rekao je da to ovisi od rada Vlade FBiH.

- Pored konstituirajuće sjednice Doma naroda, koja je održana krajem veljače ove godine, održali smo i jednu izvanrednu sjednicu u ovom mjesecu na kojoj smo razmatrali vrlo važna pitanja i usvojili određene zakone i odluke. Tehnički, mi u ovom trenutku nemamo materijale koji su upućeni od Vlade Parlamentu, a koji bi zahtijevali naše zasjedanje - pojasnio je Tomislav Martinović za Oslobođenje, prenosi Šipovača Portal.


Objavi komentar

0 Primjedbe