VIDEO: U Vojnićima počelo vađenje krumpira

S prvim danom mjeseca svibnja počelo je vađenje ljubuškog mladog krumpira.

Niti ovotjedne nepovoljne vremenske prilike niti velika vlažnost tla nisu spriječile vrijedne poljodjelce u Vojnićima da na Međunarodni praznik rada započmu s vađenjem krumpira posađenog na otvorenim površinama, dok su oni iz plastenika na tržištu bili već prije 15-ak dana, piše Šipovača Portal.

Tako je i ponajveći poljodjelac Vojnića Mirko Džajić počeo s vađenjem krumpira.

- U poljoprivredi nema praznika. Najteže je da se počme, a za možda tjedan dana to će uzeti većeg maha tko je na vrijeme sadio - pojasnio je njegov susjed i također poljodjelac Ivan Džajić u videu vađenja prvog krumpira kojeg je podijelio na Facebooku.

U odnosu na prethodne godine, ove je godine vađenje mladog krumpira počelo ranije, jer sezona prolazi bez mraza, a da nije bilo neuobičajeno duge suše u veljači, koja je usporila rast, vađenje krumpira s otvorenog krenulo bi još i ranije.

I ove godine, poljodjelci Vojnića, Šipovače, Veljaka i ostalih ljubuških mjesta će većinu krumpira prodavati na tržnici u Čapljini preprodavačima iz Bosne, a kako doznajemo, trenutačna cijena je oko 2 KM po kilogramu.

Pogledajte video:

Objavi komentar

0 Primjedbe