Pobjegao kad mu se vatra koju je zapalio izmakla kontroli

Pored ljubuške policije, koja se učestalim dolascima "udomaćila" u Šipovači, ovih dana i vatrogasce sve češće viđamo u našem mjestu.

Ovaj put gorilo je na području Podumca prema lokalitetu Baraćuša. Brzom intervencijom vatrogasaca i mještana, požar nije zahvatio šumu pa se nije desila katastrofa. U izjavi vatrogasaca, suhozid je bio prepreka vatri da se ne proširi na šumu. Da se to dogodilo, samo bi olujna kiša mogla suzbiti vatrenu stihiju uz par kanadera iz Hrvatske, a posljedice za biljne i životinjski svijet bile bi nesagledive.

Po riječima mještanina Grge Živkušića, koji je bio očevidac događaja, ovaj požar je izazvan ljudskom rukom a "žigač" je njegov prezimenjak Jozo Živkušić koji je, kako nam je Grgo kazao, paleći čistio svoje zemljište, ali kad se vatra izmakla kontroli, pobjegao je sa mjesta događaja. O ovome događaju je obaviještena policijska uprava Ljubuški.

Zahvaljujući Grgi koji je na vrijeme zvao vatrogasce spriječena je katastrofa neviđenih razmjera.

Objavi komentar

4 Primjedbe

  1. Umjetnici Živkušići imaju i svoga umjetnika piromana

    OdgovoriIzbriši
  2. nije mjestanin sela zapalio nego iseljenik

    OdgovoriIzbriši
  3. Taj profesor je osvjedočeni piroman...međaši smo na nekoliko lokaliteta, i čim Jozo dođe na njivu odmah nešto zapali, susjedovu šumu , draču, bilo šta..sve to Jozi smeta...i drago mi je da je uhvaćen. Bilo bi dobro da plati troškove vatrogasne službe...jer Jozu samo trošak zaboljeti može !!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Zamolio bih autora teksta da se ubuduće više služi hrvatskim književnim jezikom na ovom "valjda" hrvatskom portalu....Da ne bude opet "desila" umjesto "dogodila" !!!!

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)