Na današnji dan prije dvije godine mladež Šipovače se suprostavila crnilu na igralištu Luke

Na današnji dan prije dvije godine, šipovačka mladež je svijetu pokazala da su upornost i volja jači od svih prepreka. Šipovačka mladež je svima pokazala kako se zajedničkim snagama bori za zajedničke interese, te kako "masa može svašta".

Razočarani stanjem u kojem se tada nalazilo igralište Luke, ogorčeni Vijećom MZ koje nije ispunilo dana obećanja oko rješavanja problema rasvjete na igralištu, te revoltirani bahatošću i inaćenjem pojedinih vijećnika, organizirali su dotad neviđen događaj na ovim područjima.

Uz pomoć starijih mještana, pod mračnim nebom u znak protesta prema Vijeću MZ, odigrali su revijalnu utakmicu i tako barem na trenutak pobijedili crnilo koje je zavilo igralište. Uporni u svom naumu da vrate svjetlo na igralište, automobilima su osvijetlili igralište na kojem se okupilo stotinjak mještana koji su uživali u specifičnoj utakmici šipovačkih malonogometaša između timova Mraka i Tame.

Ovaj događaj privukao je veliko zanimanje javnosti koja je pozorno pratila sva događanja oko slučaja "Igralište Luke" sve do priključenja rasvjete.

Donosimo Vam video zapis utakmice i par fotografija sa ovog događaja, dok opširnije o ovome možete pročitati na sljedećem linku: Mladež Šipovače se suprostavilu crnilu na igralištu Luke.
Primjedbe