Općina Ljubuški kreće u izgradnju distribucijskog centra u PZ Zvirići

Općina Ljubuški kreće u Izgradnju distribucijskog centra u Poslovnoj zoni Zvirići – objekt A – I faza gradnje.

Procijenjena vrijednost nabavke je 320.000,00 KM, a rok za izvođenje radova je 120 dana od dana zaključenja Ugovora i uvođenja Izvođača u posao.

Već ranije je Općina prepoznala da su otvorene brojne prilike za razvoj i realizaciju investicijskih projekata u sektoru logistike, posebno na području izgradnje logističko-distributivnih centara u Poslovnoj zoni “Zvirići”, Ljubuški.

Kako je već ranije najavljivano, zadruga “Plodovi zemlje”, u suradnji s Vladom ŽZH, Općinom Ljubuški i stranim partnerima, gradit će sabirno-distributivni centar u poslovnoj zoni “Zvirići” koji će im omogućiti bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca.

Ovo se posebno odnosi na ljubuški mladi krumpir koji je već prepoznat na tržištu Europske unije gdje, zbog ranoga sazrijevanja, nema konkurenciju. Ovaj distribucijski centar će služiti i za druge vrste povrća, a projektom GIZ-a već je osigurana izrada idejnoga projektnoga rješenja.

Ova investicija u projekt intermodalnog čvorišta sastojat će se od kontejnerskog i cargo terminala, skladišnih prostora i logističkog centra, doznaje Akta.ba.

Središnja uloga u razvoju sektora logistike pripada izvanrednom geoprometnom položaju Poslovne zone “Zvirići” i blizini Luke Ploče (15 km). Poslovna zona “Zvirići“ nalazi se odmah uz europski Koridor Vc – smjer sjever-jug te Jadransko-Jonski cestovni pravac smjer zapad-istok.

Blizu je međunarodnih graničnih prijelaza s RH: Graničnog prijelaza Bijača koji je pristupanjem RH u EU postao jedan od dva Šengenska granična prijelaza u BiH, te graničnog prijelaza Crveni Grm.

Blizina luke Ploče, kapacitet + 60.000 TEU, izvrsna prometna povezanost te jedinstvena geostrateška pozicija na čvorištu važnih industrijskih puteva čine ju nezaobilaznom spojnicom Jadrana, Mediterana i Srednje Europe.

Rok za dostavljanje ponuda u okviru ovog javnog poziva je 12. veljače 2019. godine.

Jabuka.tv



Objavi komentar

0 Primjedbe