FOTO&VIDEO: Šuplja Stina održala koncert, istovremeno u selu buknuo požar


Šuplja Stina, jedna od najstarijih hercegovačkih glazbenih grupa, nedjeljnim koncertom proslavila je 35 godina godina djelovanja.

Pored starih hitova i uspješnica, sastav je izveo i nove pjesme koje su fanovi s nestrpljenjem iščekivali: "Buco zove", "David detektiv", "Bil' se ovaj narod složio", "Kiša pada, trubi truba", "Čudna jada", "Oj Dubravo", "Slastičar" i druge.

Koncert je trajao nešto kraće nego što je predviđeno zbog požara koji je buknuo u zaselku Velika Šipovača kad je bend počeo s nastupom.

Prema kazivanju mještana, vatra je planula na najmanje četiri mjesta u blizini obradivih površina i domova nekoliko članova benda točno kad je koncert Šuplje Stine započeo, zbog čega se pretpostavlja da je riječ o pokušaju sabotaže koncerta Šuplje Stine.

A zašto i kome smeta Šuplja Stina nije teško odgovoriti, jer bend pjeva o onome o čemu se neki ne usude niti šaputati opisujući kroz pjesmu na humorističan način značajna zbivanja u selu, no, izgleda da su pojedinci cijepljeni od humora i dobre zabave.

Iako je zbog požara bend nastup održao u nepotpunom sastavu i pred manjim brojem publike, to Šuplju Stinu nije omelo da nazočne zabave uz pregršt humora i pjesme, uz piće okrijepe za sve, nakon sat vremena zabave koncert je završen, a dio okupljenih je otišao gasiti požar u selo i pomoći vatrogascima.

Frontmen benda Veljko Vukojević "Vešo" danima je ranije najavljivao povlačenje i odlazak u glazbenu mirovinu, što bi možda značilo i kraj benda osnovanog daleke 1986. godine, međutim, nakon ovog vjerojatnog pokušaja sabotaže koncerta iz benda su najavili kako će zasad nepoznatog piromana "pjesmom okačiti na stup srama", a novi godišnji nastup najavili su i za iduću godinu.





















Objavi komentar

0 Primjedbe