Podmetnuti požari u Šipovači, mještani pozvali nadležne na otkrivanje i sankcioniranje počinitelja

Tijekom proteklog vikenda, za nepunih 48 sati, ljubuški vatrogasci gasili su dva požara u Šipovači.

U oba navrata požar je buknuo na gotovo istoj lokaciji - u zaselku Velika Šipovača na lokalitetu Švračje Selo.

Prema izvješću Uprave civilne ŽZH, ljubuški vatrogasci (tri vatrogasca s jednim vozilom) su u petak 20. kolovoza, u vremenu od 23:30 do 0:50 sati, gasili požar u mjestu Šipovača. Gorjela je šuma, trava i nisko raslinje. Opožareno je oko 3.000 m² površine.

U istom izvješću se navodi kako su u nedjelju, 22. kolovoza, u vremenu od 20:10 do 22:30 sati, ljubuški vatrogasci (tri vatrogasca s dva vozila) su gasili požar u mjestu Šipovača. Gorjela je šuma, trava i nisko raslinje. Opožareno je oko 10.000 m² površine.

Tijekom gašenja jedan od vatrogasaca je izgubio mobitel.

Zbog nedjeljnog požara jedna od najstarijih hercegovačkih glazbenih grupa Šuplja Stina, skratila je nastup kojim je proslavila je 35 godina godina djelovanja, a dio okupljenih je išao pomagati u gašenju. Također, zbog požara bend je nastup održao u nepotpunom sastavu i pred manjim brojem publike.

Prema kazivanju mještana, vatra je planula na najmanje četiri mjesta u blizini obradivih površina i domova nekoliko članova benda točno kad je koncert Šuplje Stine započeo, zbog čega se pretpostavlja da je riječ o pokušaju sabotaže koncerta Šuplje Stine.

Također, kako doznajemo od mještana koji žive u neposrednoj blizini zgarišta i čiji su domovi bili ugroženi, u oba navrata se radi o podmetnutim požarima - kako smo već naveli, u nedjelju na najmanje četiri mjesta, a u petak večer je vatra istovremeno planula na tri mjesta.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici PU Ljubuški, no nije poznato jesu li pokrenute zakonom propisane radnje kako bi se otkrio zasad nepoznati počinitelj(i) i priveo pravdi, zbog čega su mještani izrazili nezadovoljstvo te su pozvali odgovorne na pronalazak počinitelja i kažnjavanje istog kako se u budućnosti ovakva kaznena djela ne bi događala i kako oni ne bi bili prisiljeni drugim sredstvima braniti svoje domove i imovinu.

Iznijeli su i prijedlog za postavljanjem kamera na više lokacija na području Mjesne zajednice Šipovača-Kašče za koje smatraju da bi obeshrabrili počinitelje u činjenju kaznenih djela.


Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Svaka čast na promociji šuplje Stine, prognoziram im svijetlu budućnost!

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)